https://www.high-endrolex.com/23
Fotózásra alkalmas területek stúdiónkban | milyen szegletei vannak stúdiónknak?
/ Blog

Fótózásra alkalmas területek a stúdiónkban

 

Ebben a cikkben szeretnénk bemutatni Nektek a stúdiónk fotózásra alkalmas részeit és ezzel együtt pár példán keresztül megmutatjuk, hogy milyen fotók készülhetnek, ha hozzánk jössz bérelni/gyakorolni vagy tanulni workshopra.

Stúdiónkat úgy alakítottuk ki, hogy gyorsan és hatékonyan lehessen egyik beállásból a másikba átállni. A többi csak rajtatok múlik. Napsütéses idő esetén a stúdió egész területe jól használható a meglévő fényekkel is.

 

Íme a 6 fő rész a stúdiós résznek

 

1. 6 méter széles egybefüggő fehér falfelület, a belmagasság 3,65 méter.
Szükség esetén van még 1 méter fehér előtét lapunk is, de használhatunk más anyag előtétek is. Portré és félalakos képeknél szürkét vagy feketét is „világíthatunk”.

1. Fehér falfelület

5

 

2. A fotózáshoz rendelkezésre áll egy 3 méter széles és 3 méter magas, egyedi készítésű rozsda fal.
Ez a terület jól használható a meglévő és mesterséges fényekkel, a délutáni órákban, napsütéses, tiszta ég esetén nagyon szépen oda süt a nap.

3 méter széles és 3 méter magas, egyedi készítésű rozsda fal

 

Ez a különleges falfelület közvetlen az ablak mellett található és az ablakkerettől nagyon szép árnyékok jelennek meg rajta.

IMG_2314web

 

3. 4 x 2 méteres 3,6 méter magas fekete fal sarokkal és fekete előtéttel.

fekete fal sarokkal

 

4. Fehér ablakos beugrós rész, amely a Dunára, Petőfi hídra és a Boráros térre néz, a mérete pedig 3 méter x 3,5 méter.
Itt inkább a délutáni napfényes órák lehetnek izgalmasak, mind ellenfényben, mind beeső napfényes részben is jól használható.

Fehér ablakos beugrós rész

 

Akik szeretnének művészi fotókat készíteni, az ablakot használhatják tükröződéses fotózásra is.

IMG_0303web

 

A stúdió ablakából jól visszahozható a Boráros tér is.

IMG_7678

 

5. A stúdió szoba bejárati ajtaja, háttérben a csodálatos fehér ablakos beugrós résszel.
Ezt a részt kétféleképpen szoktuk megvilágítani. Vagy az előkészületi szobában lévő ablakból a fényt egy fehér vagy ezüst derítővel visszaderítjük, vagy a stúdióban lévő 5500 kelvines LED lámpákkal világítjuk meg, ha kevés a meglévő fény.

stúdió szoba bejárati ajtaja, háttérben a csodálatos fehér ablakos beugrós résszel

IMG_0552web

 

6. A stúdiónk egyik nagy különlegessége a 1,5 méter széles és 3 méter magas, gyönyörű, napfényben úszó ablakos beugrós rész.
Napsütéses időben csodás képeket helyszínéül tud szolgálni.

IMG_0678web

 

Ezen a részen sok lehetőség van a fotózásra: a portétól az egész alakos képig, állótól a fekvőig, az ellenfényestől a vakusig, számtalan variáció megvalósítható.

ablakos beugrós rész

 

A workshopokon és fehérneműs fotózáson még egy ágyat is fel szoktunk állítani.

IMG_7251

 

Ez a terület nagyon jól tud működni és nagyon jó hangulatú képeket lehet itt készíteni, szinte minden hozzánk látogató megjegyzi, hogy mennyire különleges ez a része a stúdiónak, és sehol máshol még nem látott ilyet. Viszont ezen a területen figyelni kell az egyenesekre és párhuzamosokra, mintha enteriöt vagy épületet fotóznánk modell nélkül (nehogy úgy járjuk, mint a kezdő fotósok, akik nem veszik észre, hogy a fotón hamar meglátszik, ha meghajlítják a teret.)

IMG_0758web

 

Továbbá életlenben is nagyon jól tud mutatni, akár iroda, vagy otthon hatásának elérése és még számtalan dologra, igazából csak a képzeletünk szabhat határt. Ezen a részen a stúdió ablakából a Soroksári út elejét és a Duna házat is bele tudjuk komponálni a képein hátterébe. Nyitott ablaknál városfotózást és épületfotózást is végezhetünk az ablakból. Szép látvány nyújt a Soroksári úton lévő régi és új épületek váltakozása.

Fotóstúdiónkat úgy alakítottuk ki, hogy gyorsan és hatékonyan lehessen egyik beállásból a másikba átállni. A többi csak rajtatok múlik. Napsütéses idő esetén a stúdió egész területe jól használható a meglévő fényekkel.

 

Bérlőink rendelkezésére áll még egy fekete matt és fényes oldalú lepel, amit le lehet teríteni a fal elé, ha másmilyen előtétet szeretnénk. Fentieken kívül több textil, anyag és papír háttérrel is rendelkezünk, nézd meg az ezekről és ezekkel készült képeinket: https://primestudio.hu/blog/felszereles-fotozas/hatter-valasztek-a-prime-studioban.

 

Addig is szép fényeket!

Prime Stúdió

Friss blogbejegyzések



/ Egy workshop a Prime stúdióban


Szeretnél értesülni legújabb akcióinkról?

Iratkozz fel a hírlevélre és nem maradsz le semmiről!


Kérdésed van?

Tedd fel, igyekszünk mindenre választ adni!


Kapcsolat
https://www.high-endrolex.com/23